Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Veldwerkgroep 's-Heerenberg / Lengel

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
De veldwerkgroep 's-Heerenberg / Lengel in 2022

De Veldwerkgroep 's-Heerenberg/Lengel houdt zich bezig met het heden en verleden van de stad 's-Heerenberg en het dorpje Lengel.

De groep bestaat momenteel uit zeven leden:

André van Gessel is op donderdag 19 mei 2022 met meerderheid van stemmen tot voorzitter gekozen en heeft die plaats van Edwin Zweers overgenomen.

Vrijwilligersmiddag

Stokkum, zaterdag 9 juli 2022
Veldwerkgroep 's-Heerenberg/Lengel
Zittend v.l.n.r. Ed, Frank, Benny, Harry en André

Op zaterdag 9 juli 2022 was er een vrijwilligersmiddag van de Heemkundekring Bergh in de nieuwe serre van het Gildegebouw in Stokkum. Hierbij waren alle veldwerkgroepen aanwezig. Er was een gezellig samenzijn met een hapje en drankje. Tevens hebben de leden van de veldwerkgroepen hun kunnen laten zien bij het boogschieten en de kennisvragen over de voormalige gemeente Bergh.

Harry Geven

Harry Geven was lid van de veldwerkgroep 's-Heerenberg /Lengel. Op 20 april 2023 hebben we kennisgenomen van zijn overlijden. Wij zullen zijn humor en zijn inzet voor de HKB Bergh missen.

Hij was onder meer voorzitter van het Kultuurhuus Heitkamp en jarenlang actief bij D' Olde Waskupen en de Stichting Mechteld ten Ham. Hij was een op en top Verenigingsman.

HKB-café vrijdag 3 november 2023

Op vrijdag 3 november vond er weer een HKB-café plaats, dit keer werd deze georganiseerd door de veldwerkgroep 's-Heerenberg- Lengel. Het werd gehouden in Kultuurhuus Heitkamp, voorheen het welbekende hotel-café-restaurant van Bennie Heitkamp te 's-Heerenberg.

Er werd een propagandafilm van de Witte Paters uit 1939 vertoond, die was bewerkt door Eddie te Pas en gepresenteerd door voorzitter André van Gessel. Het was een overweldigend succes.

Vertoning propagandafilm Witte Paters 1939