Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Went, Johannes Wilhelmus

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Johannes Wilhelmus Went werd op 14 juni 1843 geboren in 's-Heerenberg als zoon van Christophorus Went en Alberdina Berendsen.

Toen Went een jaar of twintig jaar heeft hij tijd doorgebracht in Emmerik en Arnhem. Vermoedelijk heeft hij daar het slagersvak geleerd, want op 12 juni 1865 werd hij als vleeschhouwer komend uit Emmerik weer ingeschreven in 's-Heerenberg.

Went woonde in de Hofstraat, waar in de nacht van 23 december 1868 op de stoep voor zijn huis een baby te vondeling werd gelegd. Om halfzeven 's morgens heeft Nicolaas Beerthuijs het kind daar gevonden en het de volgende dag aangeven bij de burgerlijke stand van de gemeente Bergh. Hierbij kreeg het de namen Joannes Wilhelmus Hofstraat kreeg. De voornamen zijn, bedoeld of onbedoeld, vrijwel gelijk aan die van Went. In de akte omschreef burgemeester Hugenpoth van Aerdt de plek waar het kind gevonden was als op den stoep voor het huis van Johannes Wilhelmus Went slager in de Hofstraat № 37 te 's-Heerenberg. Een van de getuigen bij de aangifte, Petrus Johannes Derksen, heeft het kind toen bij zich in huis genomen.

Went was niet getrouwd. Hij overleed in zijn geboorteplaats op 19 juli 1906, 63 jaar oud.

Bronnen