Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Brenninkmeijer, Werner Felix

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Zijn jeugd

Werner Felix Brenninkmeijer werd op 16 juli 1928 geboren in Düsseldorf als zoon van Hermann Joseph Brenninkmeijer (18951976) en Erna Gertrud Inden (19031985). Zijn vader was geboren in Mettingen, het stamdorp van de familie Brenninkmeijer in Noord-Rijnland-Westfalen.

Begin jaren dertig is Werner met zijn ouders en broer Günther Hugo (19302004) naar Canada geëmigreerd. Daar is in Toronto in 1933 zijn jongste broer Frederic Robert (Freddy) geboren. Kort voor de oorlog is het gezin teruggegaan naar Europa en heeft zich gevestigd in Hilversum. Daar is in juni 1945 Werners jongste broer op 12-jarige leeftijd overleden.

Nederlands-Indië

Brenninkmeijer, Werner.jpg

Toen Werner in Hilversum klaar was met de HBS, moest hij in militaire dienst. In 1948 is hij uitgezonden naar het toenmalige Nederlans-Indië. Hij was administrateur en deed dus geen velddienst, maar het is niet bekend bij welk onderdeel hij gediend heeft. In 1950 is hij met het Noorse troepentransportschip Skaugum teruggekomen naar Nederland. De aankomst kan in mei, augustus of oktober zijn geweest, want de Skaugum is drie keer heen en weer gevaren om Nederlandse militairen te repatriëren. Daaronder waren ook Bennie van den Boom, Bernard Kniest, Wim Tomesen en Wim Veldhausz.

Zie ook


Zijn verdere leven

WERNER FELIX BRENNINKMEIJER in 2005.jpeg

In 1949, tijdens zijn verblijf in Indië, waren Werners ouders van Hilversum verhuisd naar Zeddam. Zijn vader had daar een baan had gekregen bij de broedmachinefabriek Pas Reform als vertegenwoordiger voor het Duitse taalgebied. Zodoende kwam ook Werner naar Zeddam.

Na terugkeer uit Indië is hij lange tijd werkloos geweest, maar hij vond uiteindelijk administratief werk (tijdschrijver) bij een confectiebedrijf in 's-Heerenberg. Daarna heeft hij in dezelfde functie bij de DRU in Ulft gewerkt. Later heeft hij als welfare-functionaris bij de Koninklijke Landmacht gewerkt, eerst in Arnhem en daarna, tot aan zijn pensioen, in Eibergen.

Werner was gehuwd met Jopie Vermeer. In 1967 volgde hij meester Helmes op als voorzitter van de Voetbal Vereniging Zeddam. Op 9 juli 2005, kort voor hij 77 werd, overleed hij in Winterswijk.

Bronnen