Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Meijer A.G.W.J.

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Voorbeeld.jpg

Ton Meijer (AGWJ) is geboren te Lengel 28-05-1954, opgegroeid te Lengel en 's-Heerenberg en medeoprichter van het Open Jeugdcentrum Bergh in 1974. Aanvankelijk gevestigd in het klooster Don Rua (het latere Gouden Handen) beneden in de kapel discoavonden en middagen en later in het Oude Openbare schoolgebouw.

Ook knutselavonden, uitwisselingen met oa Julianadorp(NH) en Kolping Sudlohn(BRD), deelname aan 600 jaar stad optocht(ridders)diverse Carnavalsoptochten te s-Heerenberg, oa Khomeini, Wi-l-j gruuje as kool etc. Op carnavalsdinsdag jeugdcarnaval bij Keuben (de Gracht). Ook popconcerten alhier met Threshold en Pearl, later in de sporthal oa Catapult en de Dizzy Mans Band. Dit ging over in Kolping-jeugdcentrum met oa John Brohm en heeft ook nog even als voorzitter(?) Hans Jansen gehad. Het hield op te bestaan begin jaren 80??

Ton werkte aanvankelijk ook als invalleerkracht op de Galamaschool te s-Heerenberg , Laetare-basisschool te Kilder en de MLK school de Daltuin aan de Stokkumseweg te 's-Heerenberg.. Daarna meer dan 32 jaar aan de Daltonschool 'Het Hof'(vroeger de Hooiwipper) te Lichtenvoorde, van 2010-2011 op onder andere de Openbare Basisschool 't Montferland te 's-Heerenberg als ict-er. Voor meerdere scholen in de gehele Achterhoek bovenschoolse ict-coördinator.

Anno 2020 is Ton actief als lid van de Heemkundekring Bergh, werkgroep genealogie.