Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Genealogie: verschil tussen versies

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
k
k (redactie)
 
Regel 1: Regel 1:
In [[1986]] heeft de [[Heemkundekring Bergh]] een enquête gehouden waaruit blijkt dat '''Genealogie''' qua belangstelling de tweede plaats inneemt bij de leden; na oude landkaarten. Op de derde en vierde plaats komen respectievelijk Ontstaan van ons woongebied en [[Boerderijen|Boerderijgeschiedenis]].
+
In [[1986]] heeft de [[Heemkundekring Bergh]] (HKB) een enquête gehouden waaruit blijkt dat '''Genealogie''' qua belangstelling de tweede plaats inneemt bij de leden; na oude landkaarten. Op de derde en vierde plaats komen respectievelijk het Ontstaan van ons woongebied en [[Boerderijen|Boerderijgeschiedenis]].
  
Sinds 1986 is er het één en ander veranderd voor '''stamboomonderzoekers'''. Veel informatie is intussen op internet te vinden.Zo zijn veel doop, geboorte, huwelijks en overlijdensakten gedigitaliseerd en te vinden op sites van het Gelders Archief en het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers(Ecal).  
+
Sinds 1986 is er het één en ander veranderd voor '''stamboomonderzoekers'''. Veel informatie is intussen op internet te vinden. Zo zijn veel doop-, geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten gedigitaliseerd en te vinden op sites van het [http://www.geldersarchief.nl Gelders Archief] en het [http://www.ecal.nu Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers] (ECAL).
Anno 2025 is de genealogie werkgroep van het HKB bezig om een stamboom samen te stellen van alle bewoners van de voormalige [[gemeente Bergh]] en enkele plaatsen zoals Borghees, Hüthum, Elten etc. Veel families hebben immers van oudsher banden met bewoners in het (Duitse)grensgebied.
+
 
Alle gegevens worden verzameld op de site Ancestry.com. Om privacy redenen zijn deze gegevens alleen in te zien op aanvraag op bijvoorbeeld een inloopochtend.
+
Anno [[2025]] is de genealogie-werkgroep van het HKB bezig om een stamboom samen te stellen van alle bewoners van de voormalige [[gemeente Bergh]] en enkele plaatsen zoals [[Borghees]], [[Hüthum]], [[Elten]], etc. Veel families hebben immers van oudsher banden met bewoners in het [[Duitsland|Duitse]] grensgebied
 +
 
 +
Alle gegevens worden verzameld op de website [https://www.ancestry.com/ Ancestry.com]. Om privacyredenen zijn deze gegevens alleen in te zien op aanvraag op bijvoorbeeld een inloopochtend.
 +
 
 +
In de [[Bibliotheek Heemkundekring|bibliotheek]] van de Heemkundekring kan [[Ons Familieboek]] worden ingezien. Daarin staan veel Berghse [[families]], evenals in de boeken [[Kerspel Beek in de Liemers|Het Kerspel Beek in de Liemers]] en [[Van Onna Genealogie Nederland - Duitsland]], die eveneens aanwezigzijn.
  
In de [[Bibliotheek Heemkundekring|bibliotheek]] van de Heemkundekring kan [[Ons Familieboek]] worden ingezien. Daarin staan veel [[gemeente Bergh|Berghse]] [[families]], evenals in het boek [[Van Onna Genealogie Nederland - Duitsland]] (eveneens aanwezig).
 
 
Momenteel komt bij de Heemkundekring de genealogie aan bod door middel van de rubriek [[Geestelijk Erfgoed]] in [[Old Ni-js]].  
 
Momenteel komt bij de Heemkundekring de genealogie aan bod door middel van de rubriek [[Geestelijk Erfgoed]] in [[Old Ni-js]].  
  

Huidige versie van 27 dec 2024 om 15:26

In 1986 heeft de Heemkundekring Bergh (HKB) een enquête gehouden waaruit blijkt dat Genealogie qua belangstelling de tweede plaats inneemt bij de leden; na oude landkaarten. Op de derde en vierde plaats komen respectievelijk het Ontstaan van ons woongebied en Boerderijgeschiedenis.

Sinds 1986 is er het één en ander veranderd voor stamboomonderzoekers. Veel informatie is intussen op internet te vinden. Zo zijn veel doop-, geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten gedigitaliseerd en te vinden op sites van het Gelders Archief en het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers (ECAL).

Anno 2025 is de genealogie-werkgroep van het HKB bezig om een stamboom samen te stellen van alle bewoners van de voormalige gemeente Bergh en enkele plaatsen zoals Borghees, Hüthum, Elten, etc. Veel families hebben immers van oudsher banden met bewoners in het Duitse grensgebied

Alle gegevens worden verzameld op de website Ancestry.com. Om privacyredenen zijn deze gegevens alleen in te zien op aanvraag op bijvoorbeeld een inloopochtend.

In de bibliotheek van de Heemkundekring kan Ons Familieboek worden ingezien. Daarin staan veel Berghse families, evenals in de boeken Het Kerspel Beek in de Liemers en Van Onna Genealogie Nederland - Duitsland, die eveneens aanwezigzijn.

Momenteel komt bij de Heemkundekring de genealogie aan bod door middel van de rubriek Geestelijk Erfgoed in Old Ni-js.

Het document "Stamboomonderzoek" bevat tips voor de beginnende genealoog.

Afkortingen

Zie de categorie Afkortingen.

Zie ook