Bijdragen aan Berghapedia? Klik hier om je aan te melden !

Hunting, Jacobus Hendrikus

Uit Berghapedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Jaap Hunting werd geboren te Braamt op 20 oktober 1927 als zoon van Jacobus Hunting en Johanna Maria Hartjes. Hij was een neef van Piet Hunting, Theo Hunting en Willy Hunting.

Nederlands-Indië

Korporaal bij 34 AAT

Hunting, Jacobus Hendrikus.jpg

De dienstplichtig korporaal Jaap Hunting (legernummer 27.10.20.148) was chauffeur bij het B-peloton van 34 AAT, de 34e Brigade Transport Compagnie AAT (Aan- en Afvoertroepen), een onderdeel van de Drietand-Divisie. Zijn compagnie vertrok op 4 december 1947 met de Sloterdijk naar het voormalig Nederlands-Indië, en kwam op 7 januari 1948 aan in Makassar op Zuid-Celebes. Daar is 34 AAT altijd gelegerd geweest. Na ruim tweeënhalf jaar, op 7 april 1950, ging de compagnie aan boord van de General C.C. Ballou voor de thuisreis. De aankomst in Amsterdam was op 30 april.

Voorbeelden van (militaire) rijbewijzen zijn te zien op de pagina van Gerrit Egging.

Het verhaal wil dat Jaap pas op 26 mei 1950 weer thuis kwam. Dit zou betekenen dat hij niet met zijn onderdeel, maar later is gerepatrieerd. De reden hiervoor zou kunnen zijn dat hij ziek was op het moment dat 34 AAT inscheepte. Wie ziek was, mocht niet naar huis en moest wachten tot hij weer beter was. Wellicht daarom werd Jaaps thuiskomst zo uitbundig gevierd.

Andere militairen van de Aan- en Afvoertroepen

Bij 34 AAT waren ook ingedeeld:

Militairen bij andere eenheden van de Aan- en Afvoertroepen:

Zie ook

Zijn verdere leven

Jaap was getrouwd met Joke Kuhlmann uit 's-Heerenberg. Hij overleed te Doetinchem op 20 november 2004, 77 jaar oud.